Om ni har en tydlig plan för ert projekt är det lättare att nå det resultat ni hoppas på!

Om ni har en tydlig plan för ert projekt är det lättare att nå det resultat ni hoppas på!

Värdet av att tänka efter före

Publicerad: 30/8, 2016

Vi vet att det är ganska många som funderar på om de ska söka pengar från Leader till sina projekt. Det är såklart superroligt och vi från Leaderkontoret stöttar mer än gärna i processen så att ni kommer rätt i ansökningssystemet.

En lärdom som flera projektgrupper drog i förra programperioden är att den största utmaningen i att driva ett framgångsrikt projekt inte är själva ansökan eller ens att få pengar beviljade utan att verkligen tänka igenom projektet tillräckligt noga innan. På det viset påminner projekt om att måla om i ett rum - det är nästan omöjligt att få ett slutresultat man är nöjd med om man i sin iver att börja måla slarvar med underarbetet och förberedelserna. 

Att vi från Leaderkontoret och LAG ställer frågor om delar av er ansökan är alltså inte för att vara onödigt byråkratiska, utan för att ge er bästa förutsättningarna att lyckas med ert projekt. Och samtidigt ge LAG bättre förutsättningar att bedöma vilka projekt som verkligen har goda förutsättningar att bidra till Leaderperiodens mål.

Därför bjuder vi på 5 användbara funderingar som passar oavsett vilken typ av projekt ni vill driva:

 • Aktiviteter
  Vad ska vi göra i projektet? Och vad ska vi inte göra?
   
 • Budget
  Hur mycket kostar det egentligen att göra de aktiviteter som vi planerar för i projektet? Hur vet vi det?
   
 • Mål
  Vilka mål ska projektet nå, när ska de nås och hur ska vi mäta att de uppnåtts?
   
 • Behov
  Finns det ett verkligt behov av att projektet ska genomföras och någon som kan/vill ta hand om resultatet?
   
 • Vem
  Vilka personer ska engagera sig i projektet, har de tid/lust/kunskap och vem sköter vad?

  PS! Självklart vet vi om att projekt inte alltid går som man tänkt hur bra man än planerat. Utvecklingsprojekt som testar nytt har  en inbyggd risk att misslyckas, därför är det ännu viktigare att ge sig själva och projektet så goda förutsättningars om möjligt från start! DS!

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK