LAG möttes i Oslättfors

Publicerad: 20/6, 2019

Kvällen den 13 juni träffades LAG på café Lugnet i Oslättfors med en späckad agenda. Vi hälsades välkommen av ägare Michael Mûller som berättade om verksamheten och byn som har gott om kulturhistoria och ligger fantastikt vackert alldeles intill Testeboån.

Resten av kvällen vigdes åt information, diskussioner och beslut av olika slag. Exempelvis togs sju nya projektansökningar upp för prioritering av LAG varav 5 beviljades, vi går ut med vilka så snart som de har fått sina beslut fastställda av Jordbruksverket. Vi kan dock lyfta ett av projekten som är vårt eget - nämligen Landsbyggare. Landsbyggare är ett projekt som vi vill driva igång i höst med inspiration av våra kollegor i Höga kusten med fokus på att lyfta och synliggöra förebilder och entreprenörskapet på landsbygden.

Trots ett intensivt möte så var alla överens om att det var ett riktigt bra och energigivande möte, vilket är särskilt roligt då vi hade två av våra nyinvalda LAG-ledamöter med oss. Alltid givande med nya perspektiv och klokskaper som kan växa tillsammans med det team som sitter med sedan tidigare.

Vi har nu bra precis ett år kvar att fatta beslut om projektstöd och mindre än 20% kvar av vår projektbudget. LAG tar fortfarande emot fler ansökningar som bidrar till landsbygdsutveckling och att uppfylla målen i vår utvecklingsstrategi. Nästa beslutsmöte är den 10 september och för at vara med då behöver ansökningarna vara inne rimligt kompletta 4 veckor innan - så har ni idéer så hör av er resan nu på info@leadergastrikebygdenllu.se.

 

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK