Vi Landsbyggare i Gästrikebygden

Landsbyggare är alla de entreprenörer och eldsjälar som vågar ta steget, som inspirerar andra att förverkliga sina idéer och låter drivkraften och passionen styra och delar den med andra. Se och lyssna till samtalen i filmerna med Landsbyggare här nedan.

Nu finns Landsbyggare Gästrikebygden på landsbyggare.se Här möter du några av alla landsbyggare i Gästrikebygden och landsbyggare från andra omården i Sverige.

LANDSBYGGAREDAGEN 27 september Till amnälan Nätverksträff för alla landsbyggare runt om i Gästrikebygden. Vi ses för inspiration, idéer och samverkan - Välkommen! Till inbjudan

Podd #147 Vi Landsbyggare - ett vinnande koncept Landsbygdsnätverkt har podden - Landet bortom storstan. Nu kan du lyssna till samtalet mellan vår projektledare Helene, Katarina - vinnaren av Årets Landsbyggare - Attityd båda från Gästrikebygden och Jenny från Höga kusten om Landsbyggare. Vad innebär det att vara en landsbyggare?

Årets Landsbyggare 2021 - Gästrikeygden

Se vinnarfilmen - i år delades priserna ut för första gången.

I kategorierna:

  • Årets Landsbyggare Unga - Emilia Sundström, Ockelbo
  • Årets Landsbyggare Attityd - Katarina Petersson, Torsåker
  • Årets Landsbyggare Förening - Föreningen Hyttan, Axmar bruk
  • Årets Landsbyggare Entreprenör - Lars-Göran, Dennis, Magnus Bergman, Saltharsfjärden
  • Årets Landsbyggare Hederspris - Marianne Lundqvist, Hamrångebygden.

Årets Hederspris är en utmärkelse till någon som värnat och verkat på vår landsbygd under många år. Leader Gästrikebygden har instiftat priset, som i år delas ut för första gången.

Vinnarna hyllades vid det digtala eventet Årets Landsbyggare 2021 den 22 februari 2022.

Följ oss på @landsbyggaregastrikebygden på Facebook eller Instagram #landsbyggaregastrikebygden

Om Årets Landsbyggare 2021 - Gästrikebygden

Grattis till vinnarna! Läs mer om alla finalister på landsbyggare.se

Landsbyggaredagen 14 september 2022 - nätverksträff för alla landsbyggare i Gästrikebygden. Vi ses på Sunnanäng Kulturgård - återkomer om tidpunkten.

Fika med Sveriges Landsbyggare!

Nätverksträff för Sveriges Landsbyggare i formatet digitalt fika genomfördes den 7 april - en lyckad eftermiddag. Vi återkommer med nytt fika efter sommaren.

Följ oss på @landsbyggaregastrikebygden på Facebook eller Instagram #landsbyggaregastrikebygden

I Gästrikland finns många företag och föreningar med eldjälar som skapar och utvecklar möjligheter på landsbygden. Några av alla dessa Landsbyggare hyllar vi med korta filmer i en kommunikationskampanj.

Vår sjätte Landsbyggarefilm har haft premiär den 15 juli 2022 och ännu fler filmer och premiärer väntar!

Facebook och Instagram kan du följa Landsbyggare Gästrikebygden.

För att uppmärksamma alla de som gör Gästrikebygden levande genomför vi flera nätverksträffar, har du idéer eller önskemål - hör av dig!

Vinnarna av Årets Landsbyggare utsågs den 22 februari 2022, läs mer på landsbyggare.se och i sociala medier kan du läsa om alla finalisterna.

Leader är en organisation som arbetar med landsbygdsutveckling och kan hjälpa dig som företagare eller förening att förverkliga idéer och projekt på landsbygden i Gästrikland. Med projektet Vi Landsbyggare i Gästrikebygden vill vi visa upp och dela med oss av den sprudlande drivkraft, kreativitet, gemenskap och framtidstro som finns på vår landsbygd. Vill du veta mer om projektet Vi Landsbyggarei Gästrikebygden hittar du det här.

Foto och redigering: Anders Eibl, High View Media


Vill du veta mer om Landsbyggare är du välkommen att höra av dig till:

Projektledare Helene Göthe-Lorenz

mejl: helene@leadergastrikebygdenllu.se
telefon: 070 - 245 21 06

Verksamhetsledare Theres Sundeberg
mejl: info@leadergastrikebygdenllu.se
telefon: 070 - 245 21 01

Fika med Sveriges Landsbyggare 7 april 2022

Landsbyggaredagarna

Landsbyggaredagen är nätverksträffar för de som bygger landet, alltså drivna entreprenörer och eldsjälar som verkar på vår landsbygd. Vi har haft två digitala nätverksträffar 2021. Nu genom för vi LANDSBYGGAREDAGEN 2022 den 27 septeber kl 16-19 på Sunnanäng Kulturgård.

 

Tack till er som medverkade den 7 september 2021. Vår andra Landsbyggaredag.

 

Vi var nyfiken på Susanne Dannberg, Jädraås Herrgård, som driver Destination Jädraås tillsammans med sin make Dan. De erbjuder boende i Jädraås Herrgård och annex med årstidsanpassade friluftsaktiviteter i konceptet Nature Adventure.

Kicki Westerberg modererade även denna digitala Landsbyggaredag.

Till programmet i sin helhet

Tack till er alla som var med och bidrog till vår första Landsbyggaredag den 16 juni 2021.

Landsbyggare i fokus, worshops och förhandsvisning av den tredje Landsbyggarefilmen - Gammelstilla, den har premiär 8/10 2021. Tack Sandra, Skommarsgården för den fina bilden. Kicki Westerberg modererade dagen.

Till programmet i sin helhet

Lina Sjöberg, @piganlina i Bergby är mjölkbonde som tillsammans med familjen och några anställda driver en gård med ca 110 mjölkande kor. Brinner för landsbygden och lantbruket. Driver sociala medier för att visa hennes skildring av en mjölkgård i Sverige, samt för att inspirera och att förhoppningsvis få flera unga att dras till lantbruket och landsbygden.

Hans-Peter Eriksson, E-gården i Ockelbo, driver småskaligt lantbruk, gårdsslakteri, gårdsbutik och sommarkafé, men allt började med en enda tanke... ”Den gamla gården skall ha öppna hagar, betande djur och liv och rörelse.” Vi satsar på denna lilla gård för att vi tror att småskalighet är viktigt ur många perspektiv.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK