Hammarbykvarnen
-
En arena för konstnärer, hantverkare och aktiviteter för god hälsa och fritid

Detta är ett projektstöd till företag som delfinansierar satsningen på att utveckla fastigheten Hammarbykvarnen till en modern mötesplats och aktivitetshus för boende och besökare i Gästrike-Hammarby. Inom ramen för projektet ska ett funktionellt kök byggas för att kunna ordna med mat för de som använder lokalerna. Dessutom ska fönsterkupor för ljusinsläpp med utrymningsväg installeras på fastighetens övervåning för att ge möjlighet till enklare övernattning för besökare. Planerings- och samrådsmöten för lokalens utveckling ska genomföras med tillsammans med intresserade bybor.

Förhoppningen är att denna satsning ska möjliggöra att flera events kan anordnas i lokalerna vilket bidrar till fler besökare, intäkter och arbetstillfällen. Samtidigt förväntas lokalerna bli en viktig mötesplats och resurs för byborna.

Var genomförs projektet: i Gästrike Hammarby, Sandvikens kommun

Koppling till Leaderstrategin: Insatsområde 3 - besöksnäring

Total budgeterad projektkostnad: 400 000kr

Beviljad Leaderfinansiering: 50% av stödberättigade kostnader i projektet men max 200 000kr. EUs andel av finansieringen kommer från Regionalfonden.

Medfinansiering: Egen faktisk medfinansiering

Projektägare: Ribacken AB

Hemsida: www.hammarbykvarnen.se

Kontaktperson: Mats Mattsson

Telefon: 070-3766067

E-post: mats.mattsson@mekkab.com

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK